Dzisiaj przedstawiam przepis na bardzo smaczne bułki z pieczarkami. Wyśmienite na kolację, szybkie i proste do zrobienia. Zaczynamy:
Składniki:

- 4 bułki (ja wykorzystałam kajzerki)
- 40dag pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- 1 cebulę
- 1 kiełbasę
- sól i pieprz
- 4 plasterki żółtego sera
Przygotowanie:
- Umyte pieczarki kroimy w talarki i wrzucamy na patelnię.
- Kiełbasę kroimy w kostę i wrzucamy na inną patelnię.
- Pieczarki doprawiamy solą i pieprzem.
- Do lekko posmażonej kielbasy dodajemy cebule i podsmażamy. Następnie dodajemy do podpieczonych pieczarek.
- Przygotowujemy sos mieszając ketchup z majonezem. Odcinamy górę z bułek i wydrązamy środek. Dno bulek smarujemy łyżką sosu.
- Bulkę wypełniamy podsmażonymi pieczarkami, kiełbasą i cebulą.
- Na wierzch polewamy łzyką sosu, dodajemy plasterek sera żóltego i przykrywamy górą bułki.
- Tak przygotowane bulki wkładamy na 7 min do rozgrzanego piekarnika.
Oczywiście sos można zmieniać. Ja przygotowuję ten, gdyż świetnie smakuje:)
mniam;) wygląda ciekawie;p)
OdpowiedzUsuńJa taki sos uwielbiam i przyznaję szczerze, że jadam go do niemal wszystkiego, nieważne czy pasuje czy nie :D Ciekawe te bułeczki, muszę kiedyś przygotować.
OdpowiedzUsuńTak są super - ja jeszcze dodaję żółtego sera
OdpowiedzUsuńPrzepis na sos godny polecenia
OdpowiedzUsuńpyszne i proste. Zapraszam do nas: http://gotujebochce.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńFajne bułki, z dodanym żółtym serem będą jeszcze lepsze.
OdpowiedzUsuńJutro je robię, bo aż mi ślinka cieknie! :D
OdpowiedzUsuńModa na diete bez glutenu:) Ja juz wyprobowałam a Wy?
OdpowiedzUsuńhttps://100club.pl/artykuly/Jak-zbilansowac-diete-bezglutenowa,42.html
Robiłam ! Są przepyszne alternatywa zwykłej zapiekanki:)
OdpowiedzUsuńPyszne :)
OdpowiedzUsuń