czwartek, 24 listopada 2011

Pekińska!

Mięso jest, pyry są.. ale co do tego? Też miewacie z tym problem? Przedstawiamy Wam prosty pomysł na pyszną surówkę z sałaty pekińskiej.

Koszt- 6zł
Porcje- ok.5
Trudność- bardzo proste
Czas-10min


Składniki:
  • sałata pekińska
  • 2 łyżki majonezu
  • cytryna
  • cukier/pieprz/sól  

    1.Pekinkę lub jej połowę poszatkować. 
    2. Zrobić sos z 2 łyżek majonezu dekoracyjnego, 4 łyżeczek cukru i  1 łyżeczki soku z cytryny. Dodać trochę pieprzu. Sos ma mieć intensywny słodko kwaśny smak. Jeżeli jest za kwaśny, to należy dodać cukru i odwrotnie jeżeli za słodki dodać soku z cytryny. 
    3.Wymieszać z kapustą. 
    Smacznego!

      1 komentarz:

      1. Bardzo fajnie tu wszystko wygląda! Dodatkowo jest niedrogie w przygotowaniu - potrawy idealne dla mnie.

        OdpowiedzUsuń