środa, 2 listopada 2011

Dobre Rady : CEBULA

  • Jeśli smażymy cebulę najlepiej wcześniej posypać ją solą, dzięki temu nabierze pięknego złotego koloru.
  • Zapach cebuli najlepiej likwiduje zimna osolona woda.

2 komentarze:

  1. Nie zapominajmy o łzach towarzyszących krojeniu cebuli. Jeśli chcemy tego uniknąć, proponuję przed krojeniem umyć obraną oraz przekrojoną na pól cebulę w ciepłej wodzie:) dobrym sposobem jest również oddychanie przez usta- jednak nie gwarantuje, że całkowicie powstrzyma to łzawy strumień.

    OdpowiedzUsuń
  2. 22 years old Accountant I Xerxes Gaylord, hailing from Beamsville enjoys watching movies like Vehicle 19 and Quilting. Took a trip to Rock Drawings in Valcamonica and drives a Ford GT40 Roadster. przydatne lacza

    OdpowiedzUsuń